Geschiedenis 

Ligging

Pand 26 is gelegen op een voormalig notarisgoed in het charmante Zaffelare op slechts 260 m van het dorpscentrum. 
Zaffelare, ontstaan in de 12e en 13e eeuw door bosontginning onder bestuur van de Gentse Sint-Pietersabdij is een deelgemeente van Lochristi. De regio is bekend om zijn bloementeelt. Zaffelare heeft een goede ligging op enkele kilometers ten noordoosten van Gent en met een afrit aan de E17 en aan de R4 (ring rond Gent).Pand 26

Dit voormalig notarishuis, later bloemistenhuis is omgeven door een parktuin en werd gebouwd in 1884 door notaris C. Haverbeke. Na slechts 6 jaar verkocht aan notaris C. Van Goethem die er woonde tot het in 1906 aangekocht werd door A. Van Hecke, befaamd bloemist die in 1893 een tuinbouwbedrijf begon in de Kerkstraat. Het vroegere notarisgoed groeide uit tot één van de vermaardste "hofbouwgestichten" van de streek. Bloemisterij Van Hecke werd stopgezet in 1973. De gronden werden deels verkaveld en in 1984 werden de serres grotendeels gesloopt.

Het herenhuis in eclectische stijl  werd symmetrisch opgetrokken met twee zijdelingse annexen. Aan de achtergevel zit een driekwart ronde traptoren met platdak. 

In februari 2016 eindigen de renovatiewerken waarbij het historische pand wordt opgedeeld in 3 appartementen. 
In de zijdelingse annex links komt een gelijkvloersappartement met 2 slaapkamers en een private zuidgeoriënteerde tuin. Centraal op het gelijkvloers een tweede appartement met 3 slaapkamers en een ruim zuidwestgeoriënteerd terras en private tuin. Het derde appartement ligt op de eerste verdieping, omvat eveneens 3 slaapkamers en geniet een uniek zicht op de parktuin met vijver.


image-default.jpg
image-default.jpg
image-default.jpg